Verkkotapahtumat yrityksille

Tervetuloa Nanohabitsin yritystapahtumiin! Käsittelemme tapahtumissa yrityksille tärkeitä teemoja liittyen mm. strategioiden ja muutosohjelmien sekä yritystoiminnan ja yrityskulttuurin uudistamiseen.

 

Tulevat webinaarit

 

Ke 21.9.2022
klo 8.15-9.00


Yritysjohtaja, varmista muutoksen toteutuminen – fokus tekemiseen!

 

Tulevat webinaarit

AJANKOHTA:
Keskiviikko 21.9.2022 klo 8.15-9.00

KUVAUS:
Yritysjohtaja, varmista muutoksen toteutuminen – fokus tekemiseen!

Tulokset syntyvät tavoitellusta toiminnasta. Miten varmistat, että organisaatiosi fokus muutokseen on tekemisessä eikä pelkästään tiedossa? Ratkaisu piilee siinä, miten lähestyt muutoksen toteutusta - tekemistä vai koulutusta.

Syksyn ensimmäinen webinaarimme käsittelee organisaatiomuutoksen johtamista ja se pidetään keskiviikkona 21.9. klo 8.15 - 9.00.

Webinaarin sisällöstä vastaa Nanohabitsin muutosasiantuntija Murray Dick (Head of Programs, Change Consultant) ja webinaari on englannin kielellä. Murray on ohjannut Nanohabitsin tapojen muutosohjelmia Suomessa ja ulkomailla yli 50 organisaatiolle. Hän työskentelee tiiviisti muutoksien parissa ja uskoo, että tapojen muutoksen ei tarvitse olla tuskallista, jos muutos toteutetaan tekemiseen keskittyen.

Webinaarin agenda:
Keskustelemme webinaarissa toimintaan keskittyvän muutoksen tärkeimmistä elementeistä ja käsittelemme seuraavia asioita:

  • Miten tunnistat ja suunnittelet kaikkein vaikuttavimmat tavat organisaatiollesi.

  • Miten rakennat vaikuttavimpien tapojen pinot, joilla menestys rakentuu menestyksen päälle.

  • Miten lisäät koulutustilaisuuksien vaikuttavuutta.

  • Mitä eroa on asioiden muistamisella ja vastuullisuudella.

  • Oikeanlaisten mittareiden määrittäminen: panoksen mittaaminen, eikä vain vaikutuksen mittaaminen.

  • Esimerkkejä tehokkaasta organisaation tapojen muutoksesta.

ILMOITTAUDU MUKAAN:
Ilmoittaudu mukaan maksuttomaan 45 min webinaariin oheisen lomakkeen kautta. Saat webinaarista muistutuksen sekä osallistumislinkin sähköpostiisi ennen tilaisuutta. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Mikäli sinulle jäi vielä kysyttävää tapahtuman aiheesta, niin lähetä kysymyksesi info@nanohabits.com. Englannin kielellä pidettävä webinaari on tarkoitettu yritysjohdolle.


Menneet webinaarit

AJANKOHTA:
1.6.2022 klo 8.15-9.00

KUVAUS:
Nosta oma ja tiimisi suorituskyky uudelle tasolle itsensä johtamisen tehotavoilla

Menestyneitä ihmisiä yhdistää ainakin yksi asia: oman työn johtaminen ja tehokas ajankäytön hallinta. Itsensä johtaminen on kyky saada asioita aikaan samalla, kun nauttii työstään ja voi hyvin.

Tule webinaariin kuuntelemaan konkreettisia vinkkejä ja tehokkaita nanotapoja itsensä johtamisen tekniikoihin, kuten esim. tahdonvoiman optimointiin, sitoumusten hallintaan, priorisointiin ja aikapuskureiden luomiseen. Itsensä johtamisella viitataan priorisointiin, ajanhallintaan sekä työtehtävien suunnitteluun. Oman työn johtaminen ei ole kuitenkaan vain aikatauluttamista ja tehokkuuden optimointia. Itsensä johtaminen on tietoista vaikuttamista omaan ajatteluun, tunteisiin ja tekoihin, jotka vievät kohti tavoitteita.

Webinaarin agenda

  1. Itsensä johtamisen ja oman työn johtamisen osa-alueet: priorisointi, puskurit, muistin ulkoistaminen, tahdonvoiman optimointi, reflektointi, keskeytysten hallinta, jne.

  2. Konkreettisia vinkkejä oman työn johtamisen tekniikoihin. Mistä kannattaa lähteä liikkeelle ja mihin edetä sen jälkeen.

  3. Suosituimmat itsensä johtamisen nanotavat.

AJANKOHTA:
4.5.2022 klo 8.15-9.00

KUVAUS:
Johda motivaatiota: Mitä tehdä, kun motivaation taso tiimissä vaihtelee case-esittely

Mitä tehdä, kun osa tiimistä ei ole motivoitunut? Voiko motivaatiota johtaa?

Tule webinaariin käymään kanssamme läpi yritys-case, jossa osa tiimistä suhtautui aktiivisesti muutokseen ja osa passivoitui sen edessä. Webinaarissa tutkimme casen yksityiskohtia ja ratkaisuja motivaation näkökulmasta ja kerromme, mitä tosielämässä tapahtui muutoshankkeen kuluessa, kun loimme organisaation esihenkilöille tehokkaita motivaation ja suorituksen johtamisen työkaluja ja tehotapoja.

Motivaation tärkeydestä huolimatta se ei yksinään riitä muutoksen aikaansaamiseksi. Vastuuttaminen muodostaa motivaatiolle hyvän vastinparin. Käymme webinaarissa läpi motivaation ja vastuuttamisen suhdetta, ja näet esimerkkejä siitä, miten motivaatio ja vastuuttaminen rakennetaan yhtäaikaisesti osaksi onnistuneita muutoshankkeita.

Webinaarin agenda

  1. Case-esittely ja ratkaisu tilanteeseen, jossa osa tiimistä ei ole motivoitunut muutoksesta. Tutkitaan casen dataa ja muutoshankkeeseen osallistuneiden kommentteja. Pohditaan, miten kannustetaan motivoituneita, miten tuetaan passiivisia ja milloin puututaan heikkoon suoritukseen.

  2. Motivaation ja vastuuttamisen suhde – miten vastuuttaminen voidaan toteuttaa siten, että motivaatio ei vaarannu vaan kasvaa.

AJANKOHTA:
5.4.2022 klo 8.15-9.00

KUVAUS:
Motivaation johtaminen: miten motivoida tiimejä muutokseen

Tutkimusten mukaan vain noin 30 % muutoshankkeista onnistuu suunnitellusti. Keskeiset syyt 70 % epäonnistumiseen ovat motivaation, konkretian ja kapasiteetin puute ja unohtaminen. Niistä vaikeimmin lähestyttävä haaste on motivaatio.

Tule keskustelemaan, voiko motivaatiota johtaa. Käymme läpi, mitä motivaatioteoriat sekä käytännön kokemus kertovat meille ihmisten motivoinnista ja motivoitumisesta sekä miten voit hyödyntää kyseisiä oppeja omassa johtamistyössäsi.

Webinaarin agenda:

  1. Mitä motivaatioteoriat opettavat meille.

  2. Miten teorioiden opit muutetaan arjen johtamiskäytännöiksi.

  3. Miten motivaatio ja vastuuttaminen vahvistavat toisiaan.

  4. Mitä tehdä, kun osa tiimistä ei ole motivoitunut muutoksesta.


AJANKOHTA:
2.3.2022 klo 8.15-9.00

KUVAUS:
Palautteenannon jatkokurssi: Korjaavan palautteen antaminen ja palaute etätyössä

Haluatko lisätä asiakastyytyväisyyttä, kannattavuutta ja työn tuottavuutta? Tutkimusten mukaan näihin kaikkiin voit vaikuttaa organisaatiossasi palautteen annon lisäämisellä ja kehittämisellä.

Edellisessä vahvan palautekulttuurin rakentamista käsittelevässä webinaarissamme osallistujat nimesivät kolme keskeisintä palautteeseen liittyvää haastetta omassa organisaatiossaan:
1. Korjaavan palautteen antaminen koetaan vaikeaksi.
2. Palautetta pehmennetään liikaa ja suorapuheisuus puuttuu.
3. Puheet palautteen tärkeydestä ei muutu teoiksi.

Maaliskuun webinaarissa pureudumme juuri näihin teemoihin. Lisäksi käsittelemme palautteen antamista etätyössä.

Tule kuuntelemaan, miten korjaavasta palautteesta tehdään luonnollinen osa organisaation arkea ja miten palautetta kannattaa antaa hybridityössä.

Webinaarin agenda:

  1. Palautteen antaminen etätyön aikakautena eri kanavissa.

  2. Korjaavan palautteen antamisen parhaat käytännöt ja nanohabitit.

  3. Miksi ja miten opetat tiimillesi palautteen vastaanottamisen mallin.

Hyvän alustuksen palautteen antamisen aihepiiriin löydät viimeisimmistä artikkeleistamme:


AJANKOHTA:
26.1.2022 klo 8.15-9.00

KUVAUS:
Miten organisaatioon rakennetaan vahva palautekulttuuri?

Vahva palautekulttuuri yhdistää maailman menestyneimpiä organisaatioita. Jokaisen työntekijän pitäisi saada palautetta hyvästä työstä vähintään kerran viikossa, paljastaa Gallupin Q12 -tutkimus. Tutkimukseen on osallistunut yli 2,7 miljoonaa työntekijää ja 100.000 tiimiä. Sama tutkimus on osoittanut, että palautteella on erittäin voimakas korrelaatio asiakastyytyväisyyteen, kannattavuuteen ja työn tuottavuuteen.

Tule kuuntelemaan, miten vahva palautekulttuuri rakennetaan. Palautteen antaminen ja pyytäminen on pinnallisesti yksinkertainen asia. Vahvan palautekulttuurin luominen osaksi organisaation DNA:ta on kuitenkin käytännössä usein vaikeaa.

Webinaarin agenda:

  1. Millainen on palautekulttuurin ja liiketoiminnan avaintunnuslukujen välinen yhteys.

  2. Mitkä ovat vahvan palautekulttuurin rakentamisen tyypillisimmät haasteet ja miten ne ratkaistaan.

  3. Case-esittely: Miten palautteen määrään voidaan nostaa 3 kuukaudessa 100 %.

  4. Mitkä ovat palautteen antamisen ja pyytämisen parhaat käytännöt - nämä nanotavat voit ottaa käyttöösi heti tilaisuuden jälkeen!

Hyvän alustuksen webinaarin aihepiiriin löydät artikkeleistamme:


AJANKOHTA:
8.12. ja 9.12.2021 klo 8.15-9.00

KUVAUS:
Miten henkilöstön kehittämisen vaikuttavuutta mitataan

Henkilöstön kehittämistoimet eivät tuo toivottuja tuloksia, koska niitä ei yleensä mitata. Miten niitä mitataan teillä? Tavallisesti ei tiedetä, miten vaikuttavuuden mittaaminen voitaisiin käytännössä toteuttaa. Tule webinaariin kuulemaan, miten voit käytännössä toteuttaa mittaamisen ja saavuttaa tavoitellut tulokset. Siirry mittaamattomuudesta reaaliaikaiseen mittaamiseen.

Webinaarin agenda:

  1. Mitä etuja saavutetaan ja mitä haittoja vältetään, kun henkilöstön kehittämisen vaikuttavuutta mitataan.

  2. Mitä kannattaa mitata ja mitä ei kannata mitata.

  3. Miten mittaaminen käytännössä järjestetään.

  4. Esimerkkejä henkilöstön kehittämisen reaaliaikaisen tulosmittariston rakentamisesta ja hyödyntämisestä.

Hyvän alustuksen webinaarin aihepiiriin löydät artikkelistamme:


AJANKOHTA:
10.11. ja 11.11.2021 klo 8.15-9.00

KUVAUS:
Sulamispisteessä - henkilöstön kehittäminen vuonna 2022

Tule kuuntelemaan, miten henkilöstön kehittäminen kannattaa vuonna 2022 toteuttaa, jotta saavutat tulosparannukset kestävästi ja henkilöstön hyvinvointia tukevasti.

Vuosi 2022 näyttää sekä inspiroivalta että haastavalta. Kysyntä lisääntyy ja kasvun mahdollisuudet avautuvat usealla toimialalla. Koronan jälkimainingeissa kolme ilmiöitä kietoutuu yhteen: 1. kovat tulosodotukset. 2. aikaisempaa pienempi määrä käsipareja. 3. hybridityö ja -johtaminen.

Markkinoiden kuumetessa vuonna 2022 on odotettavissa, että useat tiimit ajautuvat kuvannollisesti ilmaistuna sulamispisteeseen. Tulevan vuoden mukanaan tuoma paine voi parhaimmillaan puristaa tiimit ja yksilöt timanteiksi, mutta vaarana on hallitsematon kiire ja suorituskyvyn sulaminen. Perinteiset henkilöstön kehittämisen menetelmät, kuten valmennukset eivät toimi tilanteessa, jossa ihmisten aika on kortilla ja jokaiselta kehitystoimenpiteeltä vaaditaan nopeita ja mitattavia tuloksia.

Webinaarin agenda:

  1. Henkilöstön tärkein kompetenssi vuonna 2022.

  2. Kehittäminen kiireen keskellä: tehottomat ja tehokkaat menetelmät.

  3. Data ja mittaristo: miten tiimien ja yksilöiden kehittyminen tehdään mitattavaksi ja todennettavaksi.